Wat maakt jullie anders dan anderen vroeg onlangs een CEO met zijn rug tegen de muur

We ontwikkelen nieuwe concepten, echte bedrijven en scenario’s en incorporeren deze. Dat zie je terug in onze naam: creat x inc. We bouwen op vanuit het DNA van de organisatie en daarvoor gebruiken we onze eigen methodiek: kleur bekennen. We ontwikkelen een helder kompas en nemen de regie over de realisatie. Samen bepalen we het tempo, maar weet dat het snel kan.

Vanuit onze visie en ervaringen weten we dat door buiten de bestaande lijnen te denken en conventies te doorbreken, echte duurzame vernieuwing ontstaat. Want de echte kansen liggen meestal buiten je eigen speelveld. We gaan graag met je aan de slag om inzichten te verwerven en deze op een unieke manier in de praktijk te brengen.

We houden van creëren

Wij geloven dat vernieuwen vanuit de kern van de organisatie komt en verbinden dit met de spelregels van morgen en overmorgen. We vertalen deze naar nieuwe businessmodellen en creëren samen een helder kompas. Met alles wat daarbij komt kijken. Denk daarbij aan:

  • Het geven van inspiratie over vernieuwing op basis van onze ervaringen

  • Kleur bekennen: het merk, de rol en de kern van het creatieve vernieuwing vaststellen

  • Het opzetten van een nieuwe strategische koers

  • Next level business & organisatie modellen

  • Het doorontwikkelen van start-up naar scale-up

We weten hoe we moeten incorporeren

We pakken de regie over het realisatie stuk en brengen de vernieuwing tot leven. Denk daarbij aan:

  • Het valideren van de vernieuwing

  • Proposities en prijsstrategie

  • Het opstellen van business processen & inrichting van de organisatie

  • Branding en (her)positioneren

  • De IT Inrichting en platform organisatie

Dat gaat verder dan alleen bouwen. Incorporeren gaat ook over het opleiden en begeleiden van bestaande teams richting nieuwe structuren en werkwijzen. Door ze te coachen, en alle benodigde tools en inzichten te geven, gidsen we iedereen naar een comfortabele situatie die ‘eigen’ is. 

Dat doen we vanuit de methodiek ‘Kleur bekennen’

Achter succesvolle vernieuwingen bij organisaties ligt als basis het door ons ontwikkelde model ‘Kleur bekennen’.

Wij weten dat als je doet wat je ten diepste drijft, je als mens en organisatie tot bloei komt en succesvol bent. Daarom maken we graag gebruik van ons model ‘Kleur bekennen’. Want zonder een duidelijke rol en kleur, kun je geen duurzame vernieuwing realiseren. Ben je een facilitator, gids, inspirator of toch een servicer? Welke koers ga je varen en hoe geef je daar dan invulling aan?

Altijd vanuit een helder kompas

Met de kleur van je organisatie als uitgangspunt kunnen we het kompas gaan ontwerpen. Want alleen een helder en gefundeerd kompas leidt naar vernieuwing. We gaan samen kijken naar de invulling van de belangrijke componenten van duurzame, echte vernieuwing. De kurk waarop concepten, nieuwe bedrijven en scenario’s drijven.

En dit doen we dus niet aan de zijlijn, maar in de basis. Op het speelveld. Soms als aanvaller, soms als coach en soms als trainer. We stoppen pas als de tactiek helder is en de winst voor het grijpen ligt.